Prenumeration av forum

När en person prenumererar på ett forum så innebär det att denne kommer att få e-postkopior på varje inlägg i det forumet (inlägget skickas ut ungefär 0 minuter efter det att inlägget har skrivits in.

Var och en kan normalt sett välja om de vill prenumerera på ett visst forum eller inte.

Om Du emellertid väljer att tvinga fram prenumeration på ett visst forum då kommer alla användare av kursen att registreras som prenumeranter - även de som tillkommer till kursen senare.

Det här är särskilt användbart i nyhetsforum och i forum som finns med i början av en kurs, innan användarna har kommit på att de själva kan prenumerera (eller inte) på dessa e-postmeddelanden.

Om Du väljer alternativet "Ja, till att börja med" så kommer alla aktuella och senare tillkommande användare av kursen att bli initialt registrerade som prenumeranter, men de kan själva avaktivera prenumerationen när som helst. Om Du väljer "Ja, permanent" så kan de inte själva avaktivera prenumerationen.

Lägg märke till hur alternativet "Ja, till att börja med" beter sig när Du uppdaterar ett befintligt forum. Om Du ändrar "Ja, till att börja med" till "Nej" så kommer det inte att avregistrera befintliga prenumeranter utan de påverkar bara framtida användare. På samma sätt är det så att om Du senare ändrar till "Ja, till att börja med" så påverkar detta inte befintliga användare utan bara de som tillkommer senare.

Index över alla hjälpfiler