Friggeboden

Friggebod-sidan

http://malcolmsson.se/friggebod/

En komplett webbplats. Jag har skrivit koden, fotograferat och bearbetat bilderna.
Webbplatsen är även tekniskt intressant. Den innehåller finesser som rullgardinsmeny och ”sticky footer” som fungerar i alla de vanligast förekommande webbläsarna.

Det finns även annat intressant under ytan. Även om det ser ut som en renodlad html-sida, är det egentligen en databasdriven php-applikation.

För textsidorna använder jag ett enkelt CMS jag har utvecklat. Man skriver in innehållet som rent text, formaterad enligt enkla regler. Detta omvandlas sedan till html-kod. Så den inskrivna texten texten kan se ut så här: kolofon.text, men när den visas på webbsidan ser den ut så här: kolofon.html.

Komvux

Komvux-sidan

http://malcolmsson.se/komvux/

Under ett par år administrerade jag Komvux hemsida. Personalen bidrog med texter och bilder; utifrån detta skapade jag själva sidan, organiserade, bearbetade och formaterade texterna.

Den riktiga sidan finns tyvärr inte kvar längre. Det som jag visar här är en utvecklingsversion jag hade sparat. Den är inte 100% fungerande, men jag tycker ändå att den ger en bra bild av hur den färdiga webbplatsen såg ut.

Bokningskalender

Bokningskalender

http://malcolmsson.se/kalender/index.php

Detta är ett typiskt exempel på en databasapplikation, en kalender för att boka prov och liknande händelser i en skola. I princip är det en generell bokningskalender. (Detta är inte den skarpa versionen, så den innehåller ingen data.) Man kan logga in och logga ut, och har olika rättigheter beroende på inloggningen. Det går att logga in som demo med lösenordet demo. Då kan man lägga till och ta bort händelser.

Yatzy

Yatzy

http://malcolmsson.se/demos/yatzy/yatzy-1c.html

Exempel på en applikation jag skrivit i Javascript. Detta är en examensuppgift i en högskolekurs jag deltagit i. Prioriteringen var funktionaliteten i själva skriptet. Därför är kanske själva utseendet lite småtrist. Men om man nu gillar Yatzy kan den vara rätt kul att spela ändå.

Telefonlista

Telefonlista

http://www.malcolmsson.se/telefonlista/

Även detta är en enkel front-end till en databas. Detta är också en uppgift jag gjort till en programnmeringskurs. Den skulle se lite ”kul” ut, så jag har gett den en lite annorlunda layout.